понедельник, 28 февраля 2011 г.

Хто такий "непман"?

Блогу не вистачає візуальних матеріалів. Переважають текстові матеріали, які важко читаються, оскільки не є авторськими. Пропоную вашій увазі карикатуру часів НЕПу. Спробуйте її прокоментувати, відповівши на питання: "Хто такий "непман"?

7 комментариев:

Lenusya_Petrash комментирует...

На карикатурі ми бачимо представників різних професій, які популярними стають у часи впровадження НЕП. Як бачимо з карикатури, вони незаможні, виснажені (худі), зайняті і лише одна особа - спокійно курить біля кафе. В часи НЕПу з*являється група так званих "непманів". На сучасний лад їх можна назвати "бізнесменами часів НЕПу", це люди, що змогли розбагатіти (заробити багато грошей) під час цієї політики.

Lenusya_Petrash комментирует...

також можна назвати непмана - приватним підприємцем, торговцем в період, коли була дозволена приватна торгівля та послаблені тоталітарні важелі

Анонимный комментирует...

А "клешник"? Хто він?

Viktoria Gorka комментирует...

Так, я також над цим питанням задумалась: Хто такий клешник...?
Адже, не тільки непман виглядає так безтурботно.

Viktoria Gorka комментирует...

Гггг...напевне, мені доведеться самій міркувати, хто такий клешник, тому що пошукова система "Гугл" дала мені таку відповідь: "Опасный монстр, использующий свои мощьные клещи для убийства своей добычи"
Навряд такий опис підходить...

Viktoria Gorka комментирует...

Взагалі, добре придивившись, головний убір клешника чимось нагадує моряка, але я не впевнена, тому що одяг не зовчім нагадує образ моряка.

Олена комментирует...

Хах)) Вiка, гугл видав тобi не те визначення)) як на мене клешник це людина,яка носила i робила штани кльош)) але це була моя перша здогадка, та вже потiм стало зрозумiло, що клешнiк це людина, яка одягалась за кордоном) i якщо можна так сказати, слiдувала эвропейськiй (заграничнiй) модi